Dnia 25 kwietnia 2017 r. uczeń naszej szkoły Maciej Bryliński, przygotowywany przez nauczycielkę bloku żywienia Andżelikę Kopczyńską, zdobył I miejsce w wojewódzkim konkursie kulinarnym „Najlepszy w zawodzie kucharz”, zorganizowanym przez Zespól Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Toruniu. W konkursie udział wzięli najlepsi uczniowie ze szkół gastronomicznych z Bydgoszczy, Torunia, Włocławka, Bielic i Gronowa. Zadaniem uczestników było przygotowanie potrawy półmięsnej w połączeniu tradycji z nowoczesnością.
Maciej wykonał gołąbki w liściach szpinaku otulone lazurem z puree z batatów. Nasza potrawa zachwyciła jury. Oprócz walorów smakowych oceniane było: stopień trudności, pomysłowość, poprawność przeprowadzanych procesów technologicznych oraz prezentacja potrawy. Uczniowi i opiekunowi gratulujemy, a Dyrekcji, nauczycielom i uczniom z Torunia bardzo dziękujemy za gościnność, miłą atmosferę. Zapraszamy do naszej szkoły za rok, gdyż wówczas my będziemy gospodarzami tego konkursu. fot. www.zsgh.torun.pl